Истражување

 

 Истражувањето се одвива во Bayreuth University во Germany кои по 6 месечно истражување дошле до следниве резултати:

  • Вежбањето со ЕМS има до 18 пати поголем ефект од конвенционалниот начин на вежбање во фитнес теретана.
  • 20 минути со ЕМS методoта е еднакво ефикасна како и 3 тренинзи од 90 минути со средна тежина.
  • На дури 88% од испитаниците кои биле тестирани им се намалила болката во грбот.
  • Над 30% од испитаниците болката во грбот исчезнала.
  • Максималната сила на мускулите се зголемила за 12%, додека пак издржливоста се подобрила за 69%!
  • Во просек 85% од испитаниците почуствувале подобрување како во нивното расположение така и во процесот на промена на телото а дури 90% од испитаниците ЕМS методот го гледат како позитивен.
  • ЕМS методот со поголем интензитет дава ефективен резултат како за оние кои сакаат да ја зголемат и подобрат мускулната маса така и за оние кои страдаат од периодични болки како и други заболувања.

 

 

 8

 

 

7

 

 

 

 

Contact

Адреса:

ул.11 Октомври бр.86 лок.15
Скопје 1000
Македонија

Контакт:

info@bodytec.mk
http://www.bodytec.mk
Тел: 071 546 299

Тел:  02 313 2007