Зошто BODYTEC е лидер кога станува збор за EMS технологијата?

BODYTEC е лидер на пазарот кога станува збор за ЕМS технологијата и покрива речиси 99% од пазарот. Едноставно е, BODYTEC делува на најголемиот дел од мускулите, а не само на одредена мускулна група. Со BODYTEC технологијата се вежба во стоечка позиција, и нема многу двежења доколку работите стандардни вежби. Исто така може на секоја група на мускули да им се посвети посебно внимание, во зависност од вашата цел. BODYTEC делува на 90% од мускулите во целото тело истовремено пуштајќи импулси. Кај другите машини кои работат на ЕМS принципот делот за одмор е само 0,5 секунди што е релативно краток период. Кај нашата машина има одмор од 3-4 секунди помеѓу 4-7 секунди на испуштeна струја. Истражувањата покажуваат дека одморот помеѓу две фреквенци на пуштање на струја мора да биде поголем од една секунда, бидејќи доколку е памало добиваме исцрпување на мускулните клетки, со што може да дојде до оштетување на мускулот.

 

Зошто употребата на BODYTEC има поголем ефект од конвенционалниот тренинг?

BODYTEC на мускулните дејствува истовремено, со што ефектот коj ќе го постигнете со 3 дневно вежбање по 90 минути, го добивата со BODYTEC за само 20 минути. И тоа не само што ги затегнува мускулите туку работи на нивната брзина и експлозивност. Со други зборови за оние кои се занимаваат професионално со спортот неделно добиваат уште три дена за вежбање со многу подобар ефект.

 

Колку време заштедувам со ЕМS тренинг?

Во просек една посета во теретана трае од еден час до час ипол, за да добиете поголем ефект треба да посетувате теретана од 3-4 пати неделно, што е во просек 6 часа неделно. Повеќето од луѓето немаат толку слободно време а сакаaт да бидат фит, за тоа го одбираат BODYTEC.

 

Дали ЕМS е опасен метод, и дали има последици по здравјето?

НЕ. Употребата на ниска фреквенција на струјни импулси се користи во сите центри за рехабилитација. Всушност мускулите се електро хемиски органи кои имаат потреба од електрични импулси од централниот нервен систем за да работата. ЕМS технологијата го користи овој природен начин со малку поголем интензитет и дејствува дирекно над мускулот.

 

Дали ЕМS тренинзите се болни?

НЕ. BODYTEC работи на ниски импулсни фреквенции, што нема голема разлика од природните импулси кои доаѓаат од мозокот со овие кои ги создава BODYTEC.

 

Како се слабее со ЕМS?

Во денешно време губењето на тежината или намалување на обемот е проблем број еден кај целокупното населени. Еден од познатите начини е поставување на режим на исхрана, кој без разлика колку и да бидете на него од кога ќе се вратите на стариот начин на исхрана килограмите се враќаат. Не секогаш имате слободно време, а и тоа што го имате сакате да го посветите на најблиските наместо да го поминете на фитнес, а од друга страна постои ризик и да посетувате теретана дека неправилно вежбате што е дополнително фрустрација. За таа цела тука е ЕМS или BODYTEC да ви помогне кон ослободувањето на вишокот килограми. Замислите посетување на теретана 3 пати недело по 90 минути, со личен тренер сето тоа спакувано во 20 минутно вежбање. BODYTEC го прави на мускулите исто што и теговите кога одите во теретана, но со поголем интензитет и многу подлабоко навлегува во мускулот за да се регенерира тој зема од ресурсите односно мастите и хранивите матери од телото и на тој начин се ослободувате од вишокот на матери во телото. Мускулите работат многу по завршување на тренингот од 20 минути, но да не се оспори фактот дека за успешно намалување на тежината мора да се редуцира внесувањето на масноти и да се постави режим на исхрана, и тоа не само за намалување на тежината туку и за живеење на поздрав живот.

 

BODYTEC и обликуање на телото!

Целулит: Вечниот проблем кај жените, наместо да трошите време на антицелулитни масажи, кои површински го одстрануваат целулитот, ЕМS ги активира мускулните ткива длабоко и навлегува во сврзното ткиво, ја подобрува циркулацијата и ги намалува мастите и успешно го одстранува целулитот.
Одстранување на мастите: ЕМS методот е опртимален за трајно слабеење и одстранување на мастите. Здравата храна не е доволна, требебно и ефикасно вежбање посебно во проблематичните делови каде има концентрација на масти. Со ЕМS можете да се фокусирате на проблематичните делови и да се работи поинтензивно за подобар резултат.
Подобрена циркулација: ЕМS методот ја подобрува циркулацијата, како што напоменавме навлегува длабоко во сврзното ткиво, и ги отстранува токсините од линфните жлезди. Со што доведува до благосостојба на телото.

 

Кој може да го посетува овој тренинг?

Повеќето од луѓето можат да го посетуваат EMS тренингот но доколку имате проблем со здравјте пред да одлучите да го посетите треба да се консултирате со доктор.
Кои не е пожелно да го посетуваат овој тренинг:
• Пациенти со пеисмејкери
• Трудници
• Пациенти со циркулаторно нарушување
• Пациенти со тумурно заболување
• Дијабетичари
• Пациенти со сериозно невролошки заболувања
• Треска, акутни бакатериски инфекции
• Хемофиличари

 

Дали има последици од ЕМS тренингот по долго користење?

НЕ. Со BODYTEC технологијата добивате ниско фреквентни импулси кои не му наштетуваат на мускулот.На ист начин тој работи кога се подигнува тежина во фитнес теретаната само тука е со поголем интензитет за поголм и подобар ефект. И со сигурност ве уверуваме дека нема последици од користење на ЕМS моетодот.

 

Што мисли спортската медицина за ЕМS?

Повеќе од студиите како што се студиите на University of Bayreuth (2002 – 2003) и Erlangen-Nürnberg (2009), at the German Sporthochschule Köln (2008), исто и срцевата клиника Bad Oeynhausen (2010) го истражуваа ефектот од ЕМS тренингот. Сите испитаници покажале видливи резултати за краток временски период. Всушност било забележано не само подобрување на цврстината на мускулите тука и брзината и интензитетот, и сето тоа без дополнителни оптоварувања на грбот и зглобовите.

 

Дали е хигиенски да ја носам истата облека, што ја носат сите што вежбаат?

Како што е веќе познато ние препорачуваме специално дизајнирана облека за време на тренинзите, бидејќи стимулациите навлегуваат до кожата преку специалнио материјал.
Електродите се покриени со анти бактериски материјал за долга и хигиенска употреба. Тие секојдневно се прочистуваат со специален детергент и се менуваат на секои шест месеци.

Зошто EMS методот е толку ефикасен?

Во теков на EMS тренингот се активираат 90% од мускулите, со ист интензитет и во исто време. Создава контракција на мускулот кои со конвенционалниот начин не би можеле да го направите за толку краток временски период, истовремено за тие мускулни групи и толку ефикасно.

 

end faq

Contact

Адреса:

ул.11 Октомври бр.86 лок.15
Скопје 1000
Македонија

Контакт:

info@bodytec.mk
http://www.bodytec.mk
Тел: 071 546 299

Тел:  02 313 2007